fbpx
Print this page

Berki Tamás - könyvbemutató

2022. november 18.

Berki Tamás Hangszálak című könyvének bemutatójára kerül sor december 1-jén a BMC könyvtárában.

 

 Berki Tamás már a 75-dik születésnapján is utalt rá, hogy készül könyvkiadásra. Így nyilatkozott erről: " Irkálok /Kedves Irk/...de nem Naplót...inkább szépirodalomnak szánom...valamilyen könyvszerűség ez, sok rám, meg a Korra, és a Világra jellemző gondolattal, kalanddal. Szeretnék a borítójába csúsztatni...egy CD-mellékletet, amire 5 új dalom készült,...már csak Stúdióra vár...
Meg persze mindez SZPONZORRA...vagy szponzorokra!"

Az egész interjú itt található: https://jazz.hu/kiemelt/1021-interju-a-75-eves-berki-tamassal

2022. december 1-jén végre megjelenik a könyv, amiről a Libri így ír:

"A jazzlegenda első könyve!
Ha eszembe jut Berki Tomi
Csak mostanában kezdem megérteni, miért van az, hogy leginkább időben visszafelé haladva nyernek értelmet az évtizedek során róla kialakult mozaikképem egyes elemei.
Előbb azok a mély beszélgetések gördítik visszafelé emlékeim kerekét, amelyek alkalmával megismertem, "milyen egy tipikus Berki-sors", ráadásul az egyik ilyen eszmecserénk egy különös vonatút során (de nem a Mende-Sülysáp vonalon!) történt. Akkor már jó ideje kollégák voltunk a Zeneakadémiai jazz tanszéken, s olykor színpadon is, így aztán állandó közönsége lettem kifogyhatatlan és mindig frissen tartott viccrepertoárjának, megannyi sztorijának és életvidám lényének, amelynek hitelét intellektusa és személyének varázsa adta. Végül legelső, vele kapcsolatos koncertélményeim (a hosszas sorban állást követő, frenetikus hangulatú Interbrass bulik a Marczibányi téren, vagy épp egy Erkel Színház-beli hangverseny) jutnak eszembe, s ma már talán értem, mi ragadott meg az akkor általam még személyesen nem ismert muzsikus elbűvölő előadásában."

 

A Kocsis Kiadó rendezvényére az alábbi e-mailen lehet regisztrálni: 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 19 órakor kezdődik a bemutató, de 18:45-re kérik elfoglalni a helyeket.

Az esemény után következik Berki Tamás és Sárik Péter koncertje az Opus Jazz Clubban, azaz egyik teremből csak át kell sétálni a házban lévő másik terembe.

 

 

Fotó: libri.hu