fbpx
Print this page

Randy Brecker Ipolyságon lép fel

2023. február 27.

A 77 éves, hétszeres Grammy-díjas amerikai jazztrombitás, zeneszerző, a szlovák-magyar határtól két km-re található Ipolyságon lép fel vasárnap.

Randy Brecker, az olasz gyökerekkel rendelkező, Berklee College of Music-ban végzett szaxofonos, zeneszerzővel, Ada Rovattival és az AMC Trio+-szal lép színpadra a Villa Romaine-ban. Breckernek és Rovattinak legutóbb 2019-ben jelent meg közös albumuk, „Brecker Plays Rovatti” címen.

Kis ajánló a szervezőktől:

"Meghívó egy jó társaságba 

Randy Brecker lényegében egy remek hard bop trombitaszólista, de elég sokoldalú ahhoz, hogy szinte bármilyen környezetbe beleférjen, beleértve a popvilágot, a funk zenekarokat és az elektronikus fúziót is.  Brecker 1967-ben a Blood, Sweat & Tears csapatában trombitált, majd 1968-1969 között Horace Silver kvintettjével játszott. Fellépett Larry Coryell-lel és Billy Cobhammel. Összeállt Michael Breckerrel a népszerű funk-orientált Brecker Brothersben (1974-1979). Randy testvérét, Michaelt látva a pozsonyi Jazz napokon úgy éreztem, megtaláltam a számomra legjobb zenét (a JAZZ-t).  Diákkoromban szintén nagyon nagy élmény volt látni Randy Brecker koncertjét Pozsonyban. A 1980-as években gyakran dolgozott együtt  volt feleségével, Eliane Elias zongoristával/énekessel; és a 90-es években turnézott az újra egyesült Brecker Brothersszel.  De Randy Brecker még mindig szabadon futó bebop kombóban szól a legjobban, és szerencsére időnként ilyen spontán környezetben is felveszik a zenéjét. Jó lesz tudatosítanunk, hogy Ipolyságra jön párjával Ada Rovattival és az ismert kibővített AMC trióval egy hétszeres (!!!) Grammy-díjas zenész a legjobbakból. Már alig várom… Remélem találkozunk.”

Helyszín: Szlovákia, Ipolyság,  Fő tér 13. (Šahy, Hlavné námestie 13) / Villa Romaine

Időpont: 2023. március 5., 18:00

Belépő: 10 €

 

Fotó: Jazz az Ipolyságon