fbpx

LFZE Jazz tanszék évvégi vizsgája – 2. nap

2022. máj. 13.

Idén is nyitott kapukkal várják a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak évvégi vizsgái a közönséget május 11-13. között. Minden nap fél kettőkor kezdődik az első koncert és kb. 5 körül fejeződik be.

Bacsó Kristóf, a Jazz Tanszék vezetőjének kérésére nem írok a fellépők műsoráról. Azokról, akik máshol már felléptek, díjat nyertek, természetesen rövid információmorzsát papírra vetek.

Veininger Kristóf zenekara lépett színpadra először. Kristóf már többször fellépett a Harmónia Jazzműhely koncertjein, mind a Jazz-Csillagvizsgálóban, mind a Mester és tanítványa koncerten nagy sikerrel, Elek István vendégeként. Interjú is készült vele a Csillagvizsgáló sorozatban. A második zenekar vezetője, Gergely Edvárd ugyancsak ismerős lehet, mert áprilisban ugyancsak Elek István vendégeként csatlakozott a zenekarhoz, és fantasztikus muzsikát adtak a közönségnek. Edvárd tavaly ősszel aratott sikert a Csepregi Gyula szaxofonversenyen. Vele is készült interjú a Csillagvizsgáló sorozatban.
Csütörtökön két zenekarban is játszott az első Pege Aladár bőgőverseny második helyezettje, Gyányi Tamás. A mindig elegáns bőgőssel is készült videó-interjú, amiben a saját zenekarát is meg lehet hallgatni.

A harmadik, egyben negyedik zenekar két szaxofonosa sem ismeretlen az olvasóink számára. Vadász Gellért már a mesterszakot végzi, pár évvel ezelőtt viszont több Harmóniás koncerten fellépett. Cseke Dániel pedig a nagykanizsai tudósítások állandó résztvevője.

Zsombori Bíborka is fellépett a Jazz-Csillagvizsgálón és interjú is készült vele még a Bartók konzis időszakban. Nagy öröm volt hallgatni saját dalát, amiről tavaly még azt nyilatkozta, hogy a fiókban tartja, nem meri kiadni a kezei közül. Gratulálok! A mandulagyulladás sem tántorította el az énekléstől.
Ebben a zenekarban játszott az idei Év fiatal jazz-zenésze nyertese, a dobos Majsai Roland, akivel a videó-interjút a jövő héten nézhetik meg az olvasók.
Az együttes basszusgitárosa, Szereceán Tihamér pedig az Ineffable erdélyi zenekarral épp a hetekben lépett fel Bill Laurance-szel, a Snarky Puppy billentyűsével.

Utolsó előtti zenekar énekesnője Bakos Bettina volt, aki a tavalyi Jazz Showcase szakmai nyertese lett a zenekarával. Termesztésen ennek aprójából videó-interjú is készült vele.

Pénteken 6 zenekar, plusz egy énekkar koncertjére kerül sor.

Köszönet Novák Marcellnak a tökéletes hangért és a remek fényért!

 

Veininger Kristóf - szaxofon MA1, Paál József -zongora, zeneszerzés MA1, Brunner Bence - harsona  O10, Zallot, Sebastiano - basszusgitár ERASM, Izsó Tamás - dob BA3
Felkészítő tanár: Borbély Mihály

 

Paál József – Kesernyés blues
Paál József – Fátyol
Yoko Kanno - Rush

 

 

Gergely Edvárd - szaxofon BA2, Ellison Yedidya - zongora ERASM, Gyányi Tamás - bőgő BA3, Fazekas Tamás - dob O10
Felkészítő tanár: Borbély Mihály

 

Dizzy Gillespie - Be-bop
David Raksin – Laura
Ellison Yedidya - Limestone

 

Lakatos Gabriella - ének BA3, Cseke Dániel - szaxofon MA2, Németh Bendegúz – zeneszerzés, gitár MA1, Vadász Gellért - szaxofon MA1, Piller Márton - zongora MA2, Szilágyi Márton - dob BA3
Felkészítő tanár: Ávéd János

 

Piller Márton – Level 1
Charles Mingus - Goodbye Pork Pie Hat
Lakatos Gabriella – Echo

 

 

Cseke Dániel - szaxofon MA2, Németh Bendegúz zeneszerzés, gitár MA1, Vadász Gellért - szaxofon MA1, Piller Márton – zongora MA2, BA3 Szilágyi Márton - dob BA3
Felkészítő tanár: Ávéd János

 

Vadász Gergely – Surging
Cseke Dániel – Melinda
Németh Bendegúz – Funky-panky

 

Zsombori Bíborka - ének O10-2, Bejan Norbert - zongora BA3, Szereceán Tihamér - basszusgitár BA3, Majsai Roland - dob BA3
Felkészítő tanár: Gyémánt Bálint

 

Bejan Norbert – Earth
Donaldson/Kahn – Love me or Leave me
Buddy Johnson – Save Your Love for Me

 

Bakos Bettina - ének BA3, Horváth Balázs - zongora BA3, Csömör Krisztián - szaxofon BA3, Gyányi Tamás - bőgő BA3, Szilágyi Márton - dob BA3
Felkészítő tanár: Ávéd János

 

Ellis Marsalis - Swinging at the Haven
Emilio Pujol – gitár etüd
Bernard Ighner - Everything Must Change

 

Pethő Csaba - gitár BA3, Bejan Norbert - zongora BA3, Siklai István - basszusgitár OT-2, Fazekas Tamás - dob OT-1
Felkészítő tanár: Bacsó Kristóf

Keith Jarrett
Jazz Messengers – Prince Albert
Pethő Csaba – Into Adventure

 

  1. nap       -      2. nap       -      3. nap  

Budapest Jazz Club, 2022. május 12. 

Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005