fbpx

Pezsgő jazzélet Nagykanizsán

2022. december 04.

Igazán nem lehet okuk panaszra a nagykanizsai jazz kedvelőknek. A novemberi jazz események után, az év utolsó hónapjában is több koncerten vehetnek részt az érdeklődők. December 2-án egy újonnan nyílt belvárosi vendéglátóhelyen egy alkalmi jazzformáció, a Sugar Daddies debütált.

A nemrég megnyílt Cukker Művek Kávéház nem kis célt tűzött ki maga elé azzal, hogy újfajta közösségteremtő helyszínt hoznak létre, ahol a kávéházi kultúrát is megjelenítik. Ebben akár egy belvárosi jazzklub kialakítása is szóba jöhet, amelyre régóta igény mutatkozik mind a zenészek, mind a közönség részéről. A Sugar Daddies formációt három ismert helyi jazz-zenész és egy vendég alkotta. Takács Dániel - bőgő, Sifter Dániel - klarinét és szaxofon, Buzsics László - gitár. A quartet negyedik tagja pedig a zalaegerszegi Tahin Szabolcs gitáros volt.

A három említett kanizsai fiatal egyébként a Kanizsa Big Band tagja, azonkívül számtalan formációban és stílusban játszanak. A nagyzenekari felállás mellett főleg comboban zenélnek. Mostani műsorukban nem a megszokott gipsy jazzt, hanem a kávéházi hangulathoz illő jazz örökzöldeket játszottak. A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő műsorukból: Autumn Leaves, Tenor Madness, Fly Me To The Moon, All of Me, Blue Bossa, On Green Dolphin Street, Four és a Softly, As In A Morning Sunrise. A közel másfélórás koncert telt ház előtt zajlott.

A Kanizsa Big Band Jazzkarácsonyára december 22–én kerül sor. A zenekar meghívott vendége Szolnoki Péter énekes lesz.

Nagykanizsa, Cukker Művek Kávéház, 2022. december 2.

Fotó: Halász Gyula

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005