fbpx

Videóinterjú a Müpa Jazz Showcase közönségdíjasával, Bangó Adrienne-nel

2022. április 06.

Bangó Adrienne még csak a Bartók konziba jár ének- és hegedűszakra, de már kétszer is közönségdíjas lett, méghozzá ’Az év fiatal jazz-zenésze’ versenyen 2021-ben, majd a Müpa tehetségkutatóján, idén februárban. Mindkét esetében az éneklését díjazták.

A verseny után, de még az eredményhirdetés előtt kérdeztem a fiatal tehetséget - akiről a koncertbeszámolóban már írtam -, a terveiről, a zenekaráról, koncertekről. Az interjúban sok részlet hallható a Jazz Showcase koncertből is, amit ma élőben is hallhat a közönség újra a Budapest Jazz Clubban, a Magyar Jazz Napján (2022. április 6. - 20 óra).

Még egy fontos kérdés kimaradt az interjúból.

  • MagyarJazz: A múltkori interjúban elmondtad, hogy elsődleges hangszered nem a hangod, hanem a hegedű. Ha felvesznek az egyetemre jazzének tanári szakra, mi lesz a hegedüléssel? Megy az improvizálás a hegedűn?
  • Bangó Adrienne: Igen, így van. A hegedűvel kezdtem zenei tanulmányaimat, aztán később fertőzött meg a jazz. Nagyon remélem, hogyha bekerülök az egyetemre, több időm lesz a hegedülésre, mert az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult az érettségire és a felvételire való felkészülés miatt, de mindenképpen szeretném a későbbiekben beleépíteni valamilyen szinten a dalokba, hiszen ez is hozzám tartozik.

 

  • MagyarJazz: A tehetségkutató óta nyertél még egy versenyt. Mi volt ez?
  • Bangó Adrienne: A Lakatos Ablakos Dezső emlékére rendezett V. Országos Jazz - Zenei Versenyen I. helyezést értem el, és a SoundCam Productions jóvoltából különdíjban is részesültem!

 

További sok sikert és jó munkát kívánunk az ifjú énekesnőnek!

 

Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
16
Dátum : 2022. szept. 16.
17
Dátum : 2022. szept. 17.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005