fbpx

Programajánlók

John McLaughlin úgyszólván minden korosztály és minden jazzirányzat kedvelőinek szíve csücske. A sokoldalú művész is azok közé tartozik, akik számos alkalommal, különféle formációk élén és a legváltozatosabb programokkal szórakoztatják a közönséget és szereznek újabb rajongókat a műfaj számára.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban november 25-én, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Urbán Orsi Quintet feat. Golarits Márton

Hendrix 80 a Muzikumban

2022. november 22.

A jövőre 10 éves Hendrix Project idén 6. alkalommal tartja meg Jimi Hendrix tiszteletére és születésnapjára rendezett estjét Hendrix 80 címmel.

Palágyi Ildikó és Neumann Balázs is az új lemezének bemutatójával debütál a Liget új intézményében.

A következő koncert a Háló Jazz Klubban november 22-én lesz 19 órakor: Kollmann Gábor Quintet

Jazz és matematika

2022. november 19.

Az ELTE BTK Művészetközvetítői és Zenei Intézetében a jazz és matematika kapcsolatát járják körbe.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban november 18-án, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Kanizsa Gina és Szaniszló Richárd Quartet - “Vocalese”

A Covid-járvány máig ható következménye, hogy sok rendezvény elmaradt vagy csak később sikerült tető alá hozni. Ezek sorába tartozik a naptáramban 2021. január 26-ai dátummal és a Budapest Kongresszusi Központ színhellyel piros betűs beírás: Garbarek-Gurtu.   Amikor pedig a mostani dátum reális közelségbe került, akkor az új helyszínként felmerült Erkel színház takarékossági okokból való téli bezárása látszott meghiúsítani a várva várt eseményt.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban november 11-én, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: "Négy Évszak"

Emmet Cohen budapesti fellépését már nagyon várták a hazai jazzbarátok, mert a modern technika segítségével sokan megismerték lebilincselő zongorajátékát. A vírusjárvány idején ugyanis olyan ragyogó ötlete támadt az izraeli felmenőktől Amerikában született művésznek, hogy saját harlemi lakásából a helyi legfiatalabb jazz korosztály részvételével livestream közvetítéseket sugározzanak – „Live from Emmet’s Place” címmel.

© 2019-22 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005