fbpx

Karosi Júlia gondolkodó művész, ezért rögtön sejthetjük, hogy a dimenziók nélküliség nem valamiféle hiány megfogalmazása, hanem a zene megfoghatatlan mivoltára utal.

Március 30-án, kedden két koncert közé beékelődik egy hazai hangszer bemutatója.

Botos Robi 1998-ban költözött Kanadába 21 évesen, ahol óriási karriert futott be. Többek közt 2004-ben a Montreux International Jazz Fesztiválon lett győztes, majd 2016-ban a legjobb jazz albumért ítélték oda neki a JUNO-díjat.

Andy James – Tu Amor

2021. március 28.

A spanyol ajkú Amerikában izgalmas zene nélkül nem létezhetett karnevál békeidőkben. Besétálni Riótól New Orleansig bárhol egy utcabál közepébe, garantáltan életre szóló élmény. Mert képzett táncosként jött ki onnan bárki, akkor is, ha nem akarta. Chick Corea, aki sajnos már az égi színpadon zenél tovább, megtanított minket arra is, hogy a latin jazz úgy tud visszavinni a jazz táncos aranykorába, hogy az örömzene érdekében a virtuozitásból nem enged egy jottányit sem.

Az EJI csaknem 50 millió forintot fizet az előadóknak.

A Magyar Jazz Szövetség pályázatot hirdet a jazz és könnyűzene iránt érdeklődő fiatal muzsikusok részére.

Áttekintve a hétvégi koncertnaptárat, olyan, mint a régi szép időkben. Egy nap 5 koncert, és ráadásul milyenek! 3 nap alatt négyen a legjobb gitárosok közül koncertet adnak.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban március 26-án, PÉNTEKEN 17 órai kezdettel bemutatja ONLINE koncert: Red Stones

Snétberger Feri Európa egyik legnagyobb gitárosa. Az ECM kiadó Európa legfontosabb jazz lemezkiadója. Ezek alapvetések. Olyanok, mint hogy a Nap süt vagy Föld gömbölyű.

Tóth Viktornak hatrészes előadássorozata lesz a Fonóban. Volt szerencsém meghallgatni a jazztörténeti előadását az Érdi Jazz Feszten, amit azóta is emlegetnek itt-ott, a közönséget lebilincselte az előadás módja, a pörgős műsor, mely a szavakon túl zenei részleteket is bemutatott, hol videón, hol élőben, szaxofonon játszva. Csak ajánlani tudom, biztos nem fog senki unatkozni!

A Budapest Jazz Clubban felvett raktárkoncertek közül kedden és csütörtökön két koncertet lehet meghallgatni a BJC facebook oldalán.

A zenésznek a zene nem csak hivatás, kenyérkereset vagy megszállottság, de mindenek felett örömforrás. A MagyarJazz újabb sorozata keretében munkatársunk, Pallai Péter kérdezi a magyar jazzvilág nagyjait, mi az a tíz zenedarab, amit a legszívesebben hallgat saját épülésére, amikor éppen nem szakmázik? 

Kelemen Angelika az egyik legszebb hangú női jazzénekes, aki jóval kevésbé ismert, mint amire hangi adottságai predesztinálják. Gyönyörű mély, fekete hangjával elvarázsolja a közönséget. Jazzt, bluest, funky zenét egyaránt énekel. Technikája kiváló, amit a bodajki Hangszíntér iskolában ad át fiatal énekeseknek.

Nagy János zongorista, aki számtalan zenekarban megfordult már, de saját zenekarait is vezeti, idén 50 éves. Ebből az alkalomból készült interjú az életútjáról, kiemelkedő eseményekről, zeneszerzésről, új lemezéről és táborairól.

Tavaly ősszel írtam pont egy operáról, amiben jazz szólt, Jazzt az Operába címmel. Most pedig megvalósulni látszik a kérés. A tizenegyszeres Grammy-díjas Wayne Shorter és a négyszeres Grammy-díjas Esperanza Spalding összefogott és operát írnak, amihez támogatókat keresnek.

1. oldal / 3
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005