fbpx

Babos Gyula legendás "nagygitárja" az Opus Jazz Clubban látható

2024. június 26.

75 éves lenne minden idők egyik legnagyobb magyar jazzgitárosa, Babos Gyula, akinek a Gibson Super 400-as gitárja az Opus Jazz Club egyik falára került ez alkalomból.

Babos Gyula Gibson gitárja

Ahogy a Katona Klári és társai által elindított MiMásképp podcast, portál oldalról megtudtuk, éppen a nagy gitáros születésének 75. évfordulóján került ki arra a falra az Opus Jazz Clubban, amerre megközelíthető a jazzklub ülőtere.

Egy kis videóban is bemutatták a helyszínt, miután egyik tanítványa, Lamm Dávid játszott a fantasztikus jazzgitáros szeretett gitárján.

MiMásképp oldal információja: „Babos, a magyar jazz történetének meghatározó gitárosa, ma lenne 75 éves. Születésének évfordulóján a legendás Gibson Super 400 gitárja, az Opus Jazz Club bejáratához költözött.

Mostantól, valamennyi oda belépő muzsikus és zeneszerető a hangszerét megérintő tekintetével is éltetheti emlékét.

A „nagygitár”, ahogy ő hívta, majd időről időre kikerül vitrinszekrényéből, hogy egy-egy különleges estén visszatérjen a színpadra, hogy művésszé lett tanítványai, Babos szellemi örökösei kezében újra megszólaljon.”

 

Kapcsolódó cikkek: A Babos Gitárverseny győztese: Fehér Márió Fábió

Babos Gyula emlékére // Szakcsi/Kőszegi/László A./Borlai/Hárs/Szalay/Ávéd/Valle/Winand/Tzumo

 Fotó:  YT

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005