fbpx

Végre jazz-zenekar is támogatott a Hangfoglaló programban

2023. november 30.

Tavaly sajnos egy jazz-zenekar sem, sőt a jazzhez kicsit köthető zenekar sem kapott induló zenekaroknak meghirdetett Hangfoglaló Program támogatást.

Symbiosis 5

Idén viszont a hazai és a világversenyeken is győzelmeket arató formáció, a Symbiosis 5 többmilliós támogatást kapott a jövő évre.  A Symbiosis 5 zenekar több tagjával is készült már interjú. A dobos Majsai Roland a legutolsó Év fiatal jazz-zenésze verseny nyertese lett, a bőgős Gyányi Tamás az első Pege Aladár bőgőverseny második helyezettje lett. Most készül pont videóinterjú a zongorista Kapolcsi-Szabó Leventével, aki nemrég a Harmónia Jazzműhely Jazz Csillagvizsgáló sorozatában lépett fel. A szaxofonos Drippey Máté egyetemi tanulmányait Ausztriában folytatja, a gitáros Virág Benedek pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, ahogy a többiek is.

A jövő évben már a Jazz.hu is támogatással fog működni, köszönet érte a Hangfoglalónak! Valamint nagy öröm, hogy a már 4 éve folyamatosan működő Csillagvizsgáló videó podcast sorozatra is kapott támogatást a portál!

 

Fotó: Sztraka Ferenc

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005