fbpx

Programajánlók

A megszokottól eltérő, különleges estre készül a csodálatos hangú énekesnő, Szőke Nikoletta a tizedik AVL-Érdi Jazz Fesztiválon, ahol a költő, író Tóth Krisztina lesz az összecsendülésben a társa. Niki ráadásként még az új zenekarával is koncertet ad.

A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza közös rendezésében valósul meg idén is a Magyar Jazz Ünnepe szeptember 14-én, kora délutántól.

A jazz muzsikusok és jazzbarátok részéről egyaránt kedvelt fővárosi HÁLÓ jazzklub, nem kevesebb, mint 17-ik évadát indítja szeptember 10-én este 7-kor. A Háló-béli jazzesteket nemcsak az teszi vonzóvá, hogy igazi koncertek zajlanak ott – hangos beszéd, ki-bejárkálás és evőeszköz zörejek nélkül, de a fellépő, a hazai jazzelitet képviselő muzsikusokkal baráti beszélgetésekre is sor kerül a szünet utáni „interjú” kapcsán, de akár a közönség részéről is.

Rákosmentén évadnyitó koncertre várják a közönséget vasárnap, ahol a fiataloké lesz a színpad.

Ma este 19 órai kezdettel kerül sor a Magyar Jazz Szövetség rendezésében a Jazztehetségek versenyére a Budapest Jazz Clubban.

A világhírű magyar gitáros, Szabó Gábor (1936-1982) lemezeiből, fényképekből, emléktárgyakból, hangszerekből nyílt kamarakiállítás szeptember elsején, a Rockmúzeumban. A tárlatot, mely október végéig látogatható, munkatársunk, Libisch Károly rendezte Bozsó János és saját gyűjteményéből. Alább közöljük Zipernovszky Kornél megnyitójának szövegét.

Olasz nyelvű könyvbemutatójára hívja az Olasz Kulturális Intézet a jazzkedvelőket, ahol Zoller Attila életéről megjelent könyvet fognak bemutatni.

Jövő vasárnap, szeptember 1-jén nyílik a Rockmúzeumban a Szabó Gábor kiállítás.

Az idei ősz és tél minden hónapja jazz sztárok özönét hozza Budapestre.

Nem ismeretlen helyszínen kerül megrendezésre a tavasszal indult Szakcsi Rádió első fesztiválja augusztus végén.

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005