fbpx

Érdi Jazz Fesztivál szabadtéren pénteken és vasárnap

2020. szeptember 08.

Hatodik alkalommal rendezi meg Érd MJV az Érdi Jazz Fesztivált. A hatnapos fesztivál kétnaposra redukálódott idén a koronavírus miatt, de érdekfeszítő műsort és fantasztikus zenekarokat és zenészeket hallgathat meg az Érdre látogató közönség.

Ebben az évben rengeteg fesztivál elmaradt, és miután Érden a legfontosabb volt minden évben, hogy csak a jazz-zenére koncentrálhasson a közönség, emiatt sosem érte el az 500 fős korlátot, így egyértelmű volt, hogy megtartható a fesztivál, ráadásul szabadtéri a helyszín, a Magyar Földrajzi Múzeum ősfás, gyönyörű kertje ad otthont az eseménynek .

A jazzfesztivál programjában az egyik legismertebb és legnagyobb hazai big band is fellép.

A Modern Art Orchestra 19 zenésszel lép színpadra szeptember 11-én pénteken. A big band azzal a Bartók-átdolgozással érkezik, ami Fonogram- és Artisjus-díjat kapott, és csak nagyon ritkán hallható.
Előttük a zenekar bőgősének, Bögöthy Ádám triója debütál, ugyancsak nem mindennapi felállással, Szaniszló Richárd vibrafonozni fog, Mester Dániel pedig szaxofonozni.

Másnap sajnos kimarad, mert a helyi étterem lezárta a helyet.

Vasárnap, szeptember 13-án idén is új jazz stílus, a ragtime kerül bemutatásra. A 40 éves Budapest Ragtime Band szórakoztató jazz-zenével, örökzöldekkel, vicces paródiákkal készül.
Előttük idén is lehetőségük lesz a kiemelten tehetséges egyetemistáknak a Zeneakadémiáról bemutatkozni. Varga Dávid énekes nevével jelzett quintet lép fel, aki Quincy Jones születésnapján is énekelt. A zenekarban idén végzett fiatalok közül többen is már nevet szereztek maguknak, a zongorista Farkas Zsolt a Snétberger Tehetségközpontban tanult, most már Szőke Niki csapatában tag. Ketten pedig már jártak nálunk két éve és tavaly, a dobos Márkosi András és a szaxofonos tehetség, Oláh Kálmán Jr. A formáció Tony Bennett, George Benson számokat is hoz Érdre.

Ebben az évben belépődíjas a fesztivál, és támogatni is lehet a rendezvényt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az, hogy ez a kiemelkedő műsor létrejöhetett, az NKA-nak és a Köszönjük Magyarországnak köszönhető. Az eseményt maximális védekezés mellett tartják meg. Több helyen lesznek alkoholos kézfertőtlenítők, a székeket távolabb teszik egymástól, és a maszk viselését kérik.

További információ: https://erdijazzfesztival.hu/
https://www.facebook.com/pg/ErdiJazzFesztival/events/

 

 

 Fotó: Knap Zoltán

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
2
Dátum : 2023. jún. 2.
18
19
20
22
24
25
26
27
28
29
30
© 2019-23 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005