fbpx

Titkos kertben // Kiment a Jazzház az ablakon…

Ha nem is az ablakon, de tény, hogy a Budapest Jazzhouse, amelyről a magyarjazz.hu  is beszámolt https://magyarjazz.hu/koncertbeszamolok/280-hazimuzsika-a-bulinegyedben, július elején megkezdi szabadtéri szezonját.

            A Bende Zsolt gitáros mint házigazda által szervezett jazz-lakásszínház, vagy egyszerűen csak házi jazzklub, a Budapest Jazzhouse, amely természetesen szintén szüneteltetni volt kénytelen működését, a járvány szempontjából is biztonságosabb és nyáron különben is kellemesebb kerti üzemmódba kapcsolt át. A szervező Laila Niklaus talált egy erre kiválóan alkalmas kertet, és mire a korlátozások megszűntek, megteremtette a feltételeket is a sorozathoz. Először lesz egy rövid előzenekari produkció, fő műsorszámként a Bende Zsolt (gitár), Orbán György (bőgő), Balázs Elemér (dob) trió játszik egy szettet. Ezt követi minden jazzklub éltető eleme, a jam session, amelyre külön regisztrálhatnak a játékos kedvű jazzisták és jazzkedvű játékosok.

            Persze ahogy bármilyen lakásszínház, úgy a The Budapest Jazzhouse Garden Sessions sem fogadhat korlátlan számú vendéget, előzetes regisztráció szükséges. A kert pontos címe egyelőre még nem nyilvános, a jelentkezők visszaigazolásként megkapják a pontos címet, de az már most sem titok, hogy Budán van, a Mechwart-ligeti villamos megállótól nincs messze. Érdemes vinni pokrócot, párnát, sámlit vagy kis kertiszéket, de ételt vagy italt nem lehet.  Az érdeklődők írjanak a BudapestJazzhouse Facebook oldalára vagy regisztráljanak a

https://budapestjazzhouse.com/home honlapon. Az első programot július 2-án, csütörtökön este rendezik. Az előzetesen megváltott belépők olcsóbbak, mint a kapunál. A minimum hozzájárulás egy személynek 1500 Ft, amelyben benne van a bor ára, de két személynek olcsóbb.

Fotó: Bende Zsolt

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005