fbpx

Pozsár Eszter: Contempo - Appassionato

2019. augusztus 16.

A kiváló fuvolista és szaxofonos elkötelezett híve a műfajnak, és rendszeresen jelentkezik új projektekkel.

Nem könnyű pálya az övé, kitartása is tiszteletreméltó. Különleges művészetét megcsodálhattuk Coolactive és Trans-Formation együtteseiben, de például Révész Richárddal készített duóalbumán is. Legújabb lemezét trióformációban készítette, régi zenésztársa Eichinger Tibor gitározik és Csurkulya József játszik a hazai jazzben is mindinkább teret hódító, jellegzetes magyar hangszeren, a cimbalmon.

Eichinger az egyik legizgalmasabb zenész a gitárosokban egyáltalán nem szűkölködő hazai jazzszíntéren, és hosszú ideje tartó együttműködésük igazán eredményes találkozás. Közreműködik még az ütőhangszerek avatott mestere, Czibere József is.

A kompozíciókat is ketten jegyzik a gitárossal, egynek Csurkulya a szerzője. A változatos témák között vannak fülbemászó dallamok, Eszternek más kultúrák iránti érdeklődését mutató darabok, Tibornak pedig az elvontabb irányzatok iránti vonzalmát tükröző számok. Az album címe igazán találó, hiszen ez a szépséges zenefolyam érzelmekben végtelenül gazdag, egyben rendkívül korszerű, mai előadásmód jellemzi.

 

GrL.V. Records
Gramofon másodközlés

 

  1.  West Kirwani
  2.  Eső Után
  3.  Gerappa!
  4.  Tango Contempo
  5.  Famacska Kalapban
  6.  Egy Nap Trogirban
  7.  Guadaloupe Island
  8.  Abszint Ivók Dala
  9.  Hungarian Blues

 

Közreműködnek:

Pozsár Eszter – fuvola, altfuvola, szopránszaxofon
Eichinger Tibor – gitár
Csurkulya József – cimbalom
Czibere József – ütőhangszerek

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005