fbpx

Szeptember 1-9. Jazz a Zsidó Kulturális Fesztiválon

2019. augusztus 31.

„Együtt lenni egyszerűen jó!” - így szól a 22. fesztivál mottója, melyen a zene széles spektruma szólal majd meg komolyzenétől népzenéig és a jazzig. Az Izraelből New Yorkba költözött, és nemrég a BJC-ben Németh Ferenc triójával fellépő kiváló gitáros Gilad Hekselman ezt válaszolta, mikor dallam centrikus gitárjátékáról kérdezték: „A melodikusság sok izraeli zenészre jellemző. Ez olyasvalami, amit én is keresek a zenében. Szerintem ez azért van, mert az izraeli popzene is nagyon melodikus, és mivel mi ezen nőttünk fel, szeretnénk ezt beépíteni a saját zenénkbe is. Vágyunk a dallamosságra, az érzelemre.”

Ennek jegyében lett a műsor összeállítva. Lássuk a jazz-kedvelőknek ajánlott programokat!

 

Malek Andrea Soulistic

Időpont: 2019. szeptember 3. 19:00

Helyszín: Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga

Malek Andrea és Jáger Bandi teremtette meg a Malek Andrea Soulistic-et. Az elnevezés a lélek és a zene összekapcsolódására utal. Az ország jazzklubjaiban is sikeresen mutatják be a más műfajokból is táplálkozó, de karakteres jazz alapokkal megszólaló zenéjüket. Malek Andrea a sajtótájékoztatón „jiddis swingként” definiálta a koncertprogramjukat.

Fellépők:

Malek Andrea ének, a Soulistic-ban Jáger Bandi zongorázik, Hárs Viktor basszusgitározik, Balogh Roland gitározik, és Pecek Lakatos András dobol.

 

lllényi Katica és a Sárik Péter Trió

Időpont: Szeptember 5. 19:00

Helyszín: Dohány utcai zsinagóga

A Sárik Péter Trió az ország legbátrabban kísérletező formációja. A klasszikus zene jazzátirataival éppúgy találkozunk koncertjeiken, mint más műfajok jazzre átdolgozott izgalmas darabjaival. Ezúttal Illényi Katica lesz az együtteshez szólistája. A koncert anyaga pedig valóban rendhagyó lesz: klasszikus, barokk, jazz, gypsy szving és klezmer műfajban szólalnak meg többek között Bach, Bartók, Beethoven, Piazzolla és Morricone művei.

Fellépnek:

Illényi Katica ének, Sárik Péter zongora, Fonay Tibor nagybőgő, Gálfi Attila dobok.

 

 Debrecen Dixieland Jazz Band

Időpont: Szeptember 8. 19:00

Helyszín: Hegedűs Gyula utcai zsinagóga

Ennek a műfajnak megvan a rajongó tábora. Most rendhagyó helyszínen hallgathatják meg őket egy különleges műsorral.

Fellép: a Debrecen Dixieland Jazz Band

Gyarmati Zoltán szaxofon, Gyarmathy István klarinét, Kovács János trombita/ének, Tóth Dániel harsona, Tikász Sándor bendzsó/gitár/ének, Kerekes Imre tuba, Pataji Géza dob, Kovács Marietta Mária hegedű, ének

 

 Fotó: Zsidó Kulturális Fesztivál

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005