fbpx

Junior Prima Díjas Cseh Péter gitáros, akivel nemrég készült interjú

2019. november 22.

November 21-én adták át a 2019-es Junior Prima Díjakat a Müpában.

A 12. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült - közölte Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón. Elmondta, hogy a fiatal, kiemelkedő tehetségek megújuló erőforrásai a kultúrának, s ezért is különleges alkalom ennek a díjnak az odaítélése.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora azt hangsúlyozta, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. Hozzátette: nagyszerű fiatalok közül választották ki a díjazottakat, s a döntést kiegyenlítettnek érezte, hiszen majdnem minden hangszer művésze, énekes és jazz-zenész is részesülhetett az elismerésben. 

Díjazott fiatalok: Balázs Elemér György zongorista, Cseh Péter jazz-gitáros, Csőke Flóra csellista, Dobszay Péter karmester, orgonista, Jenei Erzsébet hárfás, Korossy-Khayll Csongor hegedűs, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolista, Szokolay Ádám Zsolt zongorista és Tóth Kristóf hegedűs.

Idén a zsűri tagja volt Balázs János zongoraművész, Binder Károly zeneszerző, zongoraművész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva operaénekes, Szentpáli Roland tubaművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és tanáraiknak is!

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 Kapcsolódó cikk: https://magyarjazz.hu/koncertbeszamolok/298-jazz-csillagvizsgalo-a-gitarosok-videointerjuval

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005