fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Heidi Vogel & Balázs József Trió

2024. máj. 29.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2024. május 31-én, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Heidi Vogel & Balázs József Trió

Heidi Vogel & Balázs József Trió

 

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubból
MÁJUS 31-én, PÉNTEKEN
20:00  órai KEZDETTEL  a
Heidi Vogel & Balázs József Trió

THE HARMONIA JAZZ WORKSHOP
at the Budapest Jazz Club
WITH A KICK-OFF AT 20.00 GMT
ON FRIDAY, 31 MAY 2024
WILL BRING TO YOUR OWN HOME THE 
Heidi Vogel & Balázs József Trió

Heidi az egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb énekesnő-komponista a brit jazz színtéren. A nevéről ítélve egyesek azt hinnék, hogy egy joviális alpesi jódli művésznőhöz lesz szerencséjük, de valójában egy hatalmas hanggal és jazz érzéssel megáldott, barna bőrű londoni nőt fognak látni és hallani a színpadon. A szívéhez legközelebb álló műfaj a mainstream jazz és a bossa nova, de a broken beat, a hip hop vagy a drum and bass sem okoz neki problémát. Heidi 2006 óta a Cinematic Orchestra énekesnője, de énekelt Quincy Jonesszal is a Montreux Jazz Fesztiválon és nagy sikert aratott más rangos fesztiválon is.
A legendás New York-i Blue Note-ban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere, amellett, hogy modern jazz triója kielégíti a legkényesebb igényeket is. Mind az etno-jazz világában, mind a műfaj fősodrában is ragyogó zenész.
A ritmus szekció ideális a kirobbanóan virtuóz PECEK LAKATOS KRISZTIÁNnal a bőgőn és az ország egyik legjobb dobosával és legsikeresebb zenekarvezetőjével, BALÁZS ELEMÉRREL.

 

Heidi Vogel, vocalist and songwriter is one of the most sought-after performers on the UK jazz scene. Judging by her name she could be an apple-cheeked Swiss Miss in a peasant dirndl, yodelling folksongs on an Alpine hillside. But far from it. This one is a charismatic brown-skinned Londoner with a sunny smile and a glorious voice that invests soul into everything she sings. Mainstream jazz and the bossa nova is nearest to her heart, but she is equally impressive when it comes to broken beat, hip hop or drum and bass. She has been the vocalist of the Cinematic Orchestra since 2006, but she also sang with Quincy Jones at the Montreux Festival and electrified audiences at such prestigious jazz jamborees as the North Sea Festival, the Sonar Japan, Glastonbury or the Blue Note Festival.
Pianist JÓZSEF BALÁZS is one of the most remarkable keyboard-man of his generation. He is also the leader of the East Gipsy Band, the fantastic outfit that successfully toured Canada and the United States and brought the house down both in New York's legendary Blue Note and at the Detroit Jazz Festival as well as in London's famous 606 Club. The terrific rhythm section with the virtuosic bass-player, KRISZTIÁN PECEK LAKATOS and one of Hungary’s greatest drummers and bandleaders ELEMÉR BALÁZS is also a force in its own right.

 

További információ: https://www.facebook.com/events/856073103014814/

 

Fotó: London 606

Egy kis ízelítő:

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005