fbpx

Lamm Dávid a vibrafonos David Friedmannel lép fel

2024. máj. 20.

A gitáros Lamm Dávid 2010-ben jelentette meg utolsó lemezét, ám a szerdai (május 22.) koncertjén a télen megjelenő lemezének elő-bemutatója várható a Müpa kistermében.

Lamm Dávid ajánló

Lamm Dávid elgondolkodtató estre készül, melyben a világjárványra tekint vissza, és énekben, illetve gitárhangon mondja el, mit adott neki vagy vett el tőle a 2020-as év. Miért a Skidaddle címet adta estjének? Mert az szlengben azt jelenti, hogy elszökés, és ez a műsorára is igaz lesz, hiszen a változó világtól való eltávolodásra irányítja a figyelmet, ahogy az a Papagenonak adott interjújából kiderül (aki a Müpa oldalán az első mondatot nem érti a koncertleírásban, hogy mit jelenthet a „télakot vesz”, annak egy kis segítség, ha esetleg nem ismeri a börtönszlenget, a szökést jelenti).
A 80 éves vibrafonművész, David Friedman, aki már több éve Berlinben él lesz a fő vendég az esten. David Friedman a New York-i Filharmonikusokkal és a Metropolitan Operával, majd Wayne Shorterrel, Horace Silverrel és Chet Bakerrel közös munkáiban a művészlét legkülönbözőbb magaslatait járta meg.

A további fellépőkből egyértelmű, hogy Lamm koncertjén nem csak jazz fog előkerülni, hanem a blues, de ugyanúgy az első lemezen is közreműködő rapper Zeek elhozza a könnyebb zenei vonulatot, miközben megjelenik majd a komolyzenei Fellegi Anna énekesnő segítségével.

A vendégek között szerepel még Dés László szaxofonos, aki a könnyűzenén át a komolyzenéig bármelyik stílusban otthon érzi magát. Valamint a gitáros harcostárs Bende Zsolt is vendégként fog szerepleni Lamm műsorában.

A koncerten Lamm Dávidot fantasztikus zenészek kísérik „menekülő” útján: Bacsó Kristóf szaxofonon, Fekete István trombitán, Barcza Horváth József bőgőn, Snétberger Tóni dobon és Fellegi Anna mellett Danyi Diána is énekelni fog.

Lamm Dávid: Skidaddle • 2024. május 22. • 20:00 • Müpa

Fotó: YT

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005