fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Elek István Quartet feat. Hárs Róza

2023. október 05.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban október 6-án, PÉNTEKEN 20:00 kezdettel bemutatja: Elek István Quartet feat. Hárs Róza

Elek István Quartet feat. Hárs Róza

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubból
október 6-án, PÉNTEKEN
20:00  órai KEZDETTEL
  a
Elek István Quartet feat. Hárs Róza

 

THE HARMONIA JAZZ WORKSHOP
at the Budapest Jazz Club
WITH A KICK-OFF AT 20.00 GMT
ON FRIDAY, 6 OCTOBER 2023
Elek István Quartet feat. Hárs Róza

 

 

szaxofonos ELEK ISTVÁN négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt az év folyamán a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg: főként tenorszaxofonon játszik, de nem idegen számára a klarinét, az alt-, a szoprán- és a baritonszaxofon sem. WEISZ GÁBOR remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős MOLNÁR PÉTER (aki a Group ’N’ Swing együttesben is szerepel) és a legkeresettebb dobosok egyike, CSEH BALÁZS biztosítja. Műsoruk a mainstream jazz iskolapéldája, közkedvelt sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv örökzöld darabjai, olyan nagy amerikai komponisták „jazzslágerei”, mint Duke Ellington, Cole Porter vagy Richard Rodgers, de az olyan nagy jazz-zenészek ugyancsak sztenderdekké nemesült szerzeményeit is szívesen játsszák, mint Kenny Barron, Joe Henderson vagy Joe Zawinul.
A rendkívül tehetséges és már most egyéni hangzást produkáló, fiatal énekesnő, HÁRS RÓZA a Harmónia Jazzműhely rendszeres tehetségkutató Jazz Csillagvizsgáló sorozatában hívta fel magára a szervezők figyelmét.  Művészként már beérett arra, hogy nagyközönség előtt lépjen fel.

A brilliant multi-instrumentalist and sax player, ISTVÁN ELEK who teaches his art at the world famous Ferenc Liszt Academy likes to hide under his own bushel. For nearly four decades he was content to be a sideman but in 2015 he formed his present quartet and became immensely successful. Accompanied by equally brilliant musicians, namely pianist GÁBOR WEISZ, bass player PÉTER MOLNÁR and drummer BALÁZS CSEH his music is firmly anchored in the bebop-mainstream tradition, mainly playing with great authenticity from the Great American Song Book. Hugely enjoyable music!
The extremely gifted young singer, RÓZA HÁRS caught our eyes and ears during one of our regular talent-seeking contests and we were amazed that she was already ripe for the big stage. You won't be disappointed either.

 

További info: https://www.facebook.com/events/1107246023588583/

 

 Fotó: Irk Réka, Elek István Quartet

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005