fbpx

Kovács Linda és Bögöthy Ádám a XVII. kerületben

2023. április 15.

Jazzpresszóban áprilisban is jazz szól, vasárnap este ének-bőgő duó koncertjére várják a közönséget.

Február 16-án, vasárnap, 19 órakor a Kovács Linda-Bögöthy Ádám duó a Vigyázó Sándor Művelődési Központ Jazzpresszó színpadán. 

Ének és nagybőgő kettőse szokatlan párosítás?
Valóban az egyik legmerészebb formáció, de Kovács Linda és Bögöthy Ádám duója bebizonyítja, hogy ebben a legritkább kombinációban egyenesen unikumnak számít jazz-alkotásuk.
A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét főként saját kompozíciók alkotják. Minimál ambient vagy lüktető groove egy kórusnyi énekkel megspékelve.
Felmerül a kérdés: két fecske nem csinál nyarat, vagy mégis... Mindezekről meggyőződhet a közönség vasárnap a JAZZPRESSZÓ: KOVÁCS LINDA-BÖGÖTHY ÁDÁM DUÓ koncertjén!

Előzenekar: Bartók Béla ifjúsági jazz-zenekara Hegyi Tibor vezetésével.

Házigazda: Gyárfás István GYAFI

Vigyázó Sándor Művelődési Központ
1173 Budapest, Pesti út 113.

Fotó: Jazzpresszó

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005