fbpx

Az első Winand Gábor Jazz-énekverseny győztesei

2022. április 13.

A héten rendezte meg a MJSZ az első Winand Gábor nevéhez kötött versenyt, mellyel a világhírű jazz-énekesre emlékeznek, aki tavaly júniusban hunyt el tragikus hirtelenséggel.

A döntőben a megadott két Winand Gábor, valamint Elsa Valle - aki a zsűriben elnök volt – szerzemény közül egyet kellett előadni, a Jazzerot vagy az Estrella Fugazt. Ezenkívül két szabadon választott dalt.

 

Öten jutottak döntőbe, ahogy tegnap megírtuk. A kíséret a döntő napján is fantasztikus zenészekből állt: Cseke Gábor, Hárs Viktor és Serei Dániel.

 

A döntőbe jutott öt énekes közül három nyertest hirdetett ki a zsűri:

  1. helyezett: Ocsovay Damján (HU) 
    Szekszárdon született, ott kezdte meg zenei tanulmányait is. Sokoldalú tehetségét hamar felfedezték, vokalistaként és billentyűsként egyaránt szerepel olyan kiváló művészek formációiban, mint az Oláh Tzumo Árpád vezette SoLaTi, vagy Tálas Áron zenekara.
  2. helyezett: Agnieszka Weryszko (PL) 
    2017-ben kezdte meg jazz tanulmányait Wroclawban. Agnieszka nagyon aktív tagja volt a Wroclaw Jazz undergroundnak, számos jam session-ön vett részt, és együttműködött az alsó-sziléziai régió különböző zenészeivel. 
  3. helyezett: Jan Lovsin (SI)
    Koperben, Szlovéniában született, zeneszerző, énekes és trombitás, aki jelenleg második évét végzi a jazz-zeneszerzés mesterképzésében Grazban Ed Partyka professzora mellett. Trombita szakon végzett, Jim Rotondi volt a tanára. Bachelor képzésének utolsó éveiben kezdett komolyan az énekléssel foglalkozni, Elina Viluma mentorálásával.

 

Gratulálunk az összes versenyzőnek, akik nem jutottak döntőbe és akik bejutottak!

 

 

Fotó: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005