fbpx

Jazz Szentendrén – Jazz Estek Szentendrén 2023-ban is

2023. máj. 22.

Három nap, három stílus. Szentendrén harmadszorra is jazzestekkel köszöntik a nyarat június 2. és 4. között.

Az első nap az ingyenes zeneiskolai koncert és Tóth Viktor előadása után a crossoveré lesz a főszerep. Este hét órától Oláh Szabolcs zenekara egy vonósnégyessel, az Accord kvartettel lép színpadra, majd másfél órával később az Amerikában élő Szabó Dániel és zenekara lemezbemutatót tart.

A szombaton a bebop és a „jazzmelódiák” kerülnek a középpontba.
Először a fiatal jazzgeneráció hazai sztárja, Oláh Krisztián zongorista kvartettje adja elő nemrég megjelent lemezének anyagát, majd az énekesnő díva, Szőke Nikoletta, azzal a legújabb formációjával, a Jazzplosionnal érkezik a városba, amivel egy hónapja zajos sikert aratott az Opus Jazz Clubban.

Vasárnap az etnojazzt kedvelők különösen örülhetnek a két koncertnek, mert hét órakor az Ektar, azaz Szőke Szabolcs zenekara a népzene és a jazz kapcsolatára derít fényt, majd másfél órával később a Kossuth-díjas Dresch Mihály és zenekara lép színpadra, hogy a jazzfolkba bevezesse a hallgatókat.

Június 2-től 4-ig minden este Szentendre a jazzfesztivál helyszíne.

Helyszín: Barcsay udvar szabadtéri színpada (Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.)

A Jazz Estek Szentendre házigazdája Magyar Bálint, művészeti vezetője Zipernovszky Kornél. 

 

 

Fotó: Deim Balázs

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005