fbpx

A Bohém Ragtime Band és a Tzumo Gypsy Dreams a Magyar Jazz Ünnepén

2024. szeptember 13.

A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza közös rendezésében valósul meg idén is a Magyar Jazz Ünnepe szeptember 14-én, kora délutántól.

Magyar Jazz Ünnepe

Délután 2 órától éjszakába nyúlóan lesznek jazzkoncertek a Zene Házában, a Városligetben. Sőt, ismét sor kerül könyvbemutatóra két koncert között, ahol a Gonda Jánosról szóló könyvet fogják bemutatni, de díjkiosztóra is sor kerül. A magyar jazz prominens személyiségei lépnek fel az egésznapos jazzünnepen.

Szeptember 14. • 14:00
Nart Orchestra
9 tagú kortárs big-band rengeteg fúvóssal, eklektikus zenével, amely összeköti a magyar zenei élet egymástól távoli pontjait, a színpadon a tucatnyi szaxofonossal, trombitással és harsonással, mögöttük DJ-vel és ritmusszekcióval.

Szeptember 14. • 15:30
Kovász
Kováts Gergő számos szabad-, könnyű- és főleg világzenei formációban való közreműködés után elérkezettnek látta az időt arra, hogy maga is a népzene és a jazz közötti végtelen mezőkre induljon felfedezőútra társaival. 
(Pallai Péter ajánlója.)

Szeptember 14. • 17:00
Bohém Ragtime Jazz Band
A 20. század tízes-húszas-harmincas évekbeli Amerikáját idézik, a zenén kívül bohémsággal. A régi magyar számok pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza. Ideális kikapcsolódás minden korosztálynak.

Szeptember 14. • 18:15
Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor - könyvbemutató
A jazzprofesszor, Szántó T. Gábor könyve az iskolaalapító zongorista és zeneszerző Gonda János hányatott élete és a modern magyar jazz nagyregénye.
(Juhász Gábor ajánlója.)

Szeptember 14. • 20:00
Szakcsi Lakatos Róbert Gyp-Bop
Lakatos Róbert a 2001-es Montreux-i Jazzfesztiválról a szólózongora-verseny első díjával távozott. 2005-ben az Avignoni Nemzetközi Jazzfesztiválon a legjobb szólistának választották. Komoly hírnevet szerzett magának a jazz világában.

Szeptember 14 • 21:30
Tzumo Gypsy Dreams
Tzumo Árpád legújabb formációja egy olyan összetett és izgalmas zenei világot tár elénk, amelyben a roma hangzásvilágra építve afro-amerikai, flamenco és keleti stílusjegyekkel, de a jazz köntösébe öltöztetve szólalnak meg 'Tzumo' legújabb szerzeményei. 
(Márton Attila ajánlója.)

 

A délutáni előadások ingyenesen látogathatóak.

 

Fotó: MZH

 

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005