fbpx

Fiatalok figyelem – jelentkezzetek a JM Jazz World Orchestra nyári táborba

2023. december 07.

Óriási lehetőség fiatal jazz-zenészeknek, hogy megismerkedhessenek a világ minden tájáról érkező hasonló érdeklődési körrel rendelkező tanulókkal és bekerüljenek az európai vérkeringésbe. A grazi egyetemen tanító amerikai - Costa Rica-i harsonás, Luis Bonilla vezetésével oktatásból, workshopokból, koncertekből álló 2-3 hetes táborba várják a 18-26 év közötti fiatalokat.

A JM International hív minden fiatal 18-26 év közötti jazz-zenészt, hogy jelentkezzenek a JM Jazz World Orchestra 2024-es kiadására!

A festői, hegytetőn lévő aprócska művészfaluról, Groznjanról júliusban írtam, ahol emlékezetes koncertet adott a big band, sajnos magyar résztvevők nélkül. Most megkaptuk a felhívást!
A tábor ingyenes, csak a követelményeknek kell megfelelniük, melyek közül egyik legfontosabb a jó angol nyelvtudás, mert az oktatás és a társalgás ezen a nyelven folyik.

A JM Jazz World Orchestra a világ legjelentősebb ifjúsági jazz-együttese, amely kivételesen tehetséges jazz-zenészeket tömörít, akiket egy nemzetközi zsűri által lebonyolított, világméretű nyílt meghallgatási folyamat során választottak ki. A zenekar minden nyáron együttműködik a világ legeredményesebb karmestereivel, hangszereseivel és zeneszerzőivel, és éves turnéra indul neves európai helyszínekre és jazzfesztiválokra.

18 és 26 év közötti, kiemelkedően tehetséges jazz-zenészeket keresnek, akik játszanak az alábbi hangszereken: szaxofon, harsona, trombita, kürt, tuba, gitár, basszusgitár, dob, ütőhangszerek, zongora és ének. A kottaolvasás készsége előfeltétel, de mindenekelőtt a jazz iránti őszinte szenvedély a legfontosabb!

A JM Jazz World Orchestra páratlan lehetőséget kínál, a világ minden tájáról érkező, legkiválóbb fiatal jazz-zenészekkel való fellépésre. Egyedülálló lehetőséget kínál arra is, hogy tanuljon a világ legeredményesebb jazzvirtuózaitól, akik a zenekart vezetik, irányítják és fellépnek. A legmagasabb zenei színvonalon túl ez a zenekar felbecsülhetetlen értékű kultúrák közötti tanulási élményt kínál, ízelítőt adva a résztvevőknek az életből, mint nemzetközi turnézó zenészek.

Jövőre is Luis Bonilla fogja vezetni a tábort, ő lesz a művészeti igazgató, aki már a 2015 óta szervezi évente ezt a különleges eseményt.

A 2024-es tábor a tervek szerint júliusban kezdődik, a horvátországi Groznjanban, a varázslatos isztriai faluban, amely ideális környezetet kínál a próbákhoz, a kikapcsolódáshoz és a falu ősi köveinek zenetörténetében való elmélyüléshez. A JM Jazz World egyhetes próbával kezdődik, majd egy 5-7 napos nemzetközi koncert- és fesztiválkörút következik Horvátországban, Montenegróban, Szlovéniában és Olaszországban.

 

JELENTKEZÉS:

A pályázóknak legkésőbb március 8-án 23:59-ig kell online jelentkezniük az alábbi űrlapon: https://mubazar.com/en/opportunity/jm-jazz-world-2024

A pályázóknak a következő adatokat kell megadniuk:

  1.      Teljes önéletrajz     (Tartalmaznia kell a karról, a zeneakadémiáról és a zeneiskoláról, valamint a jazz-zenészként szerzett tapasztalatokról szóló információkat).
  2.      Linkek olyan videókhoz, amelyeken legalább két különböző darabot ad elő: egy témát és egy improvizációt. A jelölteket egyértelműen hallani kell, jelentős szólista szereppel.
  3.      Zenetanári vagy hasonló írásbeli ajánlás.
  4.      A szüleidtől, saját magadtól, egyetemtől aláírt nyilatkozat, amelyben kijelenti a nyilatkozó, hogy a táborba való oda- és visszautazás költségeit fizeti.
  5.      Az útlevél másolata

 

KIVÁLASZTÁSI ELJÁRÁS:

Egy professzionális nemzetközi zsűri választja ki a legjobb jelölteket. Az első válogatáson továbbjutott jelentkezőket felkérhetik további anyagok bemutatására.

 

EREDMÉNYHIRDETÉS:

A zsűri legfeljebb 25 zenészt választ ki a 2024-es JM Jazz World Orchestra megalakítására, valamint egy tartalék listát a zenészekből, akik lemondás esetén csatlakozhatnak a projekthez. Az eredményekről április végéig minden jelöltet értesítenek.

 

KÖRÜLMÉNYEK:

  • Az ott tartózkodás alatt minden szállást és anyagi szükségletet a JM International biztosít. A groznjani táborba és onnan történő szállítást a résztvevőnek kell fedeznie.
  • A zenészeknek gondoskodniuk kell minden egyéb hatósági előírás teljesítéséről (kiutazáshoz szükséges igazolvány), valamint gondoskodniuk kell elegendő zsebpénzről magánköltségeikre.
  • Jó angol nyelvtudással kell rendelkezniük, mivel minden workshop angol nyelvű lesz. A spanyolt is szívesen fogadják.
  • A kiválasztott zenészeknek saját hangszerüket, utazásukat és egészségüket kell biztosítaniuk.

Egy kis kedvcsináló:

További információ:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.jmjazzworld.org  

+385 981 696 98 92  /+32 2 513 97 74 

Jelentkezési lap: https://mubazar.com/en/opportunity/jm-jazz-world-2024

 

Fotó: Irk Réka

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005