fbpx

Útvesztőben Dés Andrással vasárnap

2022. szeptember 15.

A Magyar Zene Házában Dés András kurátori hétvégéjére kerül sor ezen a héten. A nagy sikerű Harcsa Veronika kurátori hétvége után az ütőhangszeres, Ausztriában élő Dés Andrással tölthetik az érdeklődők a szombat és vasárnap délutánjukat.

Az osztrák-magyar zenei együttműködés jegyében alakította ki Dés a hét utolsó két napját. A két különböző zenei közegből érkező muzsikusok alkotnak zenei egységet, melyben a két ország sokszínűsége is meghallgatható lesz. A 30-as, 40-es generációból választott magának partnereket erre az izgalmas vállalkozásra. Sok-sok improvizáció várható mindkét nap.

Első nap három zenekar lép színpadra, osztrák-magyar felállások, akik nem sokkal később Bécsben is fellépnek.

  1. zenekar: Fenyvesi Márton - gitár, Vinicius Ciccone Cajado - nagybőgő, Lukas Koenig - dob
  2. zenekar: Harcsa Veronika - ének, Ávéd János - szaxofon, Clemens Sainitzer - cselló, David Six - zongora
  3. zenekar: Bacsó Kristóf - szaxofon, Lukács Miklós - cimbalom, Beate Wiesinger - nagybőgő, Herbert Pirker – dob

 

Második napon, szeptember 18-án egy játékra hívja Dés András a közönségét, melynek neve Jazzlabirintus. A Magyar Zene Háza ad teret a szokatlan kalauzoláshoz, melyben a ház különleges tereiben zenélve mutatják be az épületet és muzsikájukat, és akik ebben részt vesznek, Manu Domergue, francia énekes és mellofon játékos, valamint maga a kurátor, Dés András. Aminek a végkifejlete az előző napi zenészek csatlakozása a különleges bemutatóhoz a nagyteremben.

A labirintusvezetések 11:00, 14:30 és 19 órakor indulnak.
A hét órás előadásra már csak pár jegy kapható.

 

 

Fotó: Magyar Zene Háza

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005