fbpx

Székesfehérváron indul az Alba Regia Feszt

2022. július 31.

A jövő héten az ország majdnem minden részében lehet jazzt hallgatni. Már ajánlottuk az esztergomi Sárkányszelídítő Jazz Napokat, a Paloznaki Jazz Pikniket, a keleti és déli régiókban is jazzfesztiválok kezdődnek egy hét múlva. Ezek folyamatosan jelennek meg a programajánlóban és a koncertek között. A már hagyományos fehérvári jazzfesztivál is a jövő héten indul, augusztus 5-én.

A háromnapos fesztivál ingyenes koncertekkel várja a közönséget.
Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul szcéna legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon. A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor, őket a Szabó-Gyányi Kvintett követi Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal adnak koncertet. Szombaton a Subtones, majd az ifj. Egri János kvartett, este pedig a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lesznek a színpadon; vasárnap a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.

A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek és az arra sétálóknak.

Az egyik főszervező, Mits Gergő, aki a Kodolányi János Egyetemen tanszékvezető, a következőket mondja: „Az Alba Regia Feszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa. Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nem csak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár részesül az élményben.”

augusztus 5. (péntek)

18:00  Fusio Group
19:30  Szabó-Gyányi Kvintett feat. Kovács Kornél
21:00  Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal

 

augusztus 6. (szombat)

18:00  Subtones
19:30  ifj. Egri János kvartett
21:00  Stinky Bugs feat. Koszi Janka és Méhes Adrián

 

augusztus 7. (vasárnap)

18:00  Coltrane Legacy
19:30  Orbay Lilla quartet
21:00  Vörös Tamás Project

 

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

Fotó: Alba Regia Jazz Feszt

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005