fbpx

Feledhetetlen koncertek: Balázs Elemér Quartet / 2003

2020. március 25.

A Harmónia Jazzműhely kalandos történetében a mai magyar jazzvilág krémjét szólaltatta meg olyan elvarázsolt helyeken, mint a Nyitott Műhely, a Dob utcai Szenes Pince, az Állatorvosi Egyetem klubja, Londonban a Spitz, a Bulls Head jazz kocsma vagy a legendás 606 Club, majd 2009 óta a Budapest Jazz Club. Ezek a koncertek végre ismét és itt hallhatók. A felvételeket nem Rudy van Gelder vagy George Martin készítette, pedig a zenészek megérdemelték volna. smile Jó szórakozást!


Ez kronológiai szempontból az első Harmónia Jazzműhely által szervezett koncert, melynek hanganyagát eddig sikerült fellelnünk. Akkor még nem is hívtuk magunkat  Harmónia Jazzműhelynek, de Kerekes-Pallai szervezésben már 2002 óta a Nyitott Műhelyben tartottunk ismeretterjesztő előadásokat a jazzről, sőt egy vasárnap délutáni jam sessiont is szerveztünk (nem készült felvétel), de a lakók meghiúsították a folytatást. Végül kedd estékre visszacsempésztük a zenét.

Az itt hallható koncert dátuma: 2003. április 17.

Balázs Elemér Quartet néven léptek fel a fiúk: Balázs Elemér dobon, Balázs Józsi a zongoránál, az akkor 14 éves Bolla Gabi tenorozott és a 13 éves Pecek Lakatos Krisztián bőgőzött.

A beugró 600 forint volt. A zenészek kapupénzért játszottak.

>>  Ide kattintva, megnyitható az eredeti meghívó. <<

 

Fotó: Somogyvári Péter