fbpx

QR kód ünnepség Nagykanizsán a Nemzetközi Jazznapon

2022. máj. 05.

A Nemzetközi Jazznap programjának nyitányaként április 29-én ünnepségre került sor Nagykanizsán a sétáló utcában. Az apropót az szolgáltatta, hogy az idén felavatott I. Magyar Jazztörténeti pontot QR kóddal látták el.

Az ünnepi pillanatok a Buzsics László - gitár és Takács Dániel - bőgő manouche jazzt játszó duó játékával kezdődött. Első számként Charles Mingus-tól a Nostalgia in Times Square hangzott el, majd folytatásban pedig Carmen Lombardo és Johnny Green közismert örökzöldje a Coquettte.

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár új projektjéhez, „Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák” csatlakozott Halász Gyula a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazzkutatási társaság tagja. Így került QR kód a Béres János szobrászművész alkotta emléktáblára. Mostantól tehát okostelefon segítségével is bővebb internetes tartalomhoz juthatnak az érdeklődők a nagykanizsai jazzélettel kapcsolatban.

 

 

 Fotó: Halász Gyula

 

Kapcsolódó cikk: https://magyarjazz.hu/koncertbeszamolok/1470-jazztorteneti-emlekpont-avatassal-kezdodott

 

 

 

 

© 2019-23 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005