fbpx

Bartók Tavasz a Magyar Zene Házában

2023. március 09.

Idén már harmadik éve rendezik meg a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket.

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat. A fesztiválprogram minden évben bepillantást enged Bartók lenyűgöző életművébe, ugyanakkor nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét kívánja megjeleníteni számtalan műfajban.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a komolyzenei, népzenei produkciók mellett a jazz is képviselteti magát, igaz csak egy eseménnyel.

A több helyszínen zajló fesztivál programjai közül, a jazzrajongók számára egyetlen koncert a Magyar Zene Házában lesz április 5-én.

A svájci zongorista-zeneszerző, Nik Bärtsch magyar zenésztársakkal készül közös, Bartók életművére reflektáló koncertre.
Közreműködik: Várallyay Petra, Krulik Eszter – hegedű, Jobbágy Andor – brácsa, Zétényi Tamás – cselló, Palojtay János – cseleszta, Janca Dániel – ütőhangszerek

  --------------------------------------------------------

Ugyanott az MZH-ban, bár nem a Bartók Tavasz rendezvénysorozathoz kapcsolódóan, fellép az amerikai jazzgitáros Bill Frisell. Talán még van néhány jegy az április 27-ei koncertjére, ahol duóban a bőgős Thomas Morgannel fognak színpadra lépni.

 

 

Fotó:  MZH

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005