fbpx

Az év fiatal jazz-zenésze 2021. verseny – szavazz online

2021. január 27.

Idén is megválasztja a Magyar Jazz Szövetség az év fiatal jazz-zenészeit. Ahogy azt már megszokhattuk, a pandémia miatt csak online megrendezésre kerülhet sor.

 

Idén a közönségszavazást sem lehet a hagyományos módon megszervezni, így online, a Facebookon tudnak majd a kedvencekre szavazni a nézők. Ennek mikéntjéről is írunk.

Idén már hatodik alkalommal rendezi meg az MJSZ a versenyt, mely Pintér Zoltán ötlete alapján valósul meg. Az eddigi nyertesek közül többen zenekart alapítottak, csak gondoljunk a tavalyi győztesre, Horváth Albertre, aki a hétvégén a Müpa Jazz Showcasen szerepelhetett, vagy a 2019-es verseny győztesekre, Hász Eszterre, aki saját zenekarával lépett fel több helyen is, Sebestyén Patrik pedig a saját zenekara építésén kívül megnyerte a Hangfoglaló program támogatását. De Richter Ambrus neve sem ismeretlen, ma már 15-20 zenekar dobosa.  

Idén 8 helyett 5-en jutottak a verseny döntőjébe. Már mindannyian megjelentek a MagyarJazz portál írásaiban.

A döntőre szombat (január 30.) este 8 órakor kerül sor a Budapest Jazz Clubban. A közvetítés pedig a Budapest Jazz Club Facebook oldalán lesz látható.

A szakmai szavazás ugyanúgy történik, mint eddig. A döntősökkel a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagjai játszanak együtt, akik egy éven keresztül fogják mentorálni és kísérni őket koncertről koncertre. Ők voksolnak a koncert végén, hogy a szakmai díjat ki kapja meg.

Ha ez megegyezik a közönségszavazattal, akkor a közönségszavazás második helyezettjét választják a közönség szavazás nyertesének.

Lássuk a közönségszavazás menetét. Sajnos csak a Facebook tagok tudnak szavazni. Nekik be kell lépniük egy csoportba, ahol egy fellépőre leadhatják szavazatukat: https://www.facebook.com/groups/azevfiataljazzzenesze2021

Hogyan jelentkezhet a csoportba:

  • A jelentkezés adminisztrátori elfogadást követően lehetséges.
  • A jelentkezés csak abban az esetben kerül elfogadásra, ha a jelentkező legalább fél évnél régebbi, fényképes facebook profillal rendelkezik, van aktuális profilképe amely a profil tulajdonosát mutatja, illetve van olyan fél évnél régebben feltöltött profilképe, amely a profil tulajdonosát mutatja (ha a két kép nem azonos).
  • A szavazásra a jelentkezési határidő 2021. január 29. éjfél. Az ezt követő jelentkezések nem számítanak a végeredménynél.
  • A szavazás menete folyamatosan figyelemmel kísérhető.

A döntőbe jutott versenyzők, akiknek előadását szombaton hallhatják:

Bangó Adrienn

Egri János jr.

Gyányi Tamás

Orbay Lilla

Papp Márton

 

 

Fotó: Irk Réka, Somogyvári Péter

 

 

 

 

© 2019-23 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005