fbpx

A Symbiosis 5 aratott a Müpa Jazz Showcase versenyen - 2023

2023. január 29.

A háromnapos esemény végén eredményhirdetésre került sor a Müpában online. A zsűri minden zenekart hasznos útravalóval látott el, melyet a későbbiek folyamán biztos kamatoztatni tudnak.

Idén ideális körülmények között, jó fény és hangtechnika mellett, kényelmes székeken követhette végig a fiatalokra kíváncsi közönség a versenyeket, sőt idén újra online közvetítést is figyelemmel kísérhették az otthon ülő nézők a koncerteket.

Három napon keresztül, hat fiatalokból álló zenekar mutatta be tudását a Palotában. Színes koncerteken vehetett részt a közönség, a jazz és határterületeit érintették minden nap a fellépők.
Ahogy ez már megszokott, a szakmai és közönségdíjon kívül még kiosztottak egyéb díjakat is, melyek fellépéseket adnak az itt kitűnt zenészeknek.

Egyelőre csak az első napról jelent meg beszámoló, de pár napon belül a másik négy koncertről is hírt adunk. Videó-interjúk is készültek a fellépőkkel, amiket amint lehet közreadunk.

 Középen Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, balra Fekete-Kovács Kornél, a zsűri elnöke, jobbra Jazzkovács László, műsorvezető.

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta, hogy tizenhat éve kezdték el felkarolni a Jazz Showcase keretein belül a fiatal magyar jazz-zenészeket. Annak idején még ’zöldfülűség’ beköszöntött egy-egy produkcióban, de a mostani fellépésekre ez nem mondható el, kiváló teljesítményt nyújtottak a fellépők.

A 16. Müpa Jazz Showcase nyertesei:

Zsűri díja: Symbiosis 5
 

Közönségdíj nyertese: Symbiosis 5
 

Magyar Jazz Szövetség különdíja: Trio Johnology
Magyar Jazz Szövetség különdíja: Symbiosis 5
 

BMC különdíja: Symbiosis 5
 

Dunaszerdahelyi Jazz Club DS különdíja: Nagy Noémi Quartet
 

Művészetek Völgye különdíja: Trio Johnology
 

Paloznaki Jazzpiknik különdíja: Sárközi Dina Quintet
 

Zempléni Fesztivál különdíja: Sárközi Dina Quintet
 

606 Club, London különdíja: Trio Johnology
 

Zam Jam különdíja: Ineffable
 

International Jazz Festival Leibnitz különdíját, fellépést a fesztiválon 2024-ben, hirtelen jött ötlettől vezérelve az egyik zsűritag, Otmar Klammer adta át: Trio Johnology
 

 

Gratulálunk minden győztesnek, minden fellépőnek és további sok sikert kívánunk!

A Müpa csapatának gratulálunk a tökéletes lebonyolításhoz, és külön köszönjük a sok-sok segítséget, amit a három nap alatt kaptunk munkánkhoz (Zsófinak külön a rengeteg munkáját)! Sztraka Ferencnek pedig köszönöm, hogy a három napját a Müpában töltötte, hogy ennyire fantasztikus képeink legyenek!

A nemzetközi zsűri tagjai voltak: az elnök Fekete-Kovács Kornél - zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, Borbély Mihály - klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Karosi Júlia - énekesnő, zeneszerző, dalszövegíró, tanár, Otmar Klammer - zenei újságíró, a grazi STOCKWERKJAZZ alapítója és igazgatója, az International Jazz Festival Leibnitz művészeti vezetője, Christoph Klein - a bécsi ZWE Jazz Club művészeti vezetője, László Attila - gitárművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, Steve Rubie - zenész, a londoni 606 Klub tulajdonos-vezetője.

 

Müpa, 2023. január 29.
Fotó: Sztraka Ferenc

További Jazz Showcase-ről készült cikkek:

Elstartolt a 16. Müpa Jazz Showcase – Nagy Noémi Quartet & Trio Johnology

Jazz Showcase - Symbiosis 5, Ineffable, Sárközi Dina Quintet, Varga Balázs / Expression

 KRIZ & Jesus Molina

Interjú a négy díjat nyert Symbiosis 5 tagjaival

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005