fbpx

Hálóban a Szaniszló Richárd Trio feat. Arthur Lipner (HU-USA)

2024. október 20.

A következő koncert a Háló Jazz Klubban október 20-án lesz 19 órakor: Szaniszló Richárd Trio feat. Arthur Lipner (HU-USA)

Szaniszló Richárd Trio feat. Arthur Lipner

Egy különleges amerikai zenész, tanár lép fel Budapesten. Hihetetlen energia, életerő és vidámság, jó lélek sugárzik belőle. A közönség a két barát első zenei találkozásának lehet a szem- és fültanúja ezen a koncerten. Kuriózum!

SZANISZLÓ RICHÁRD jazz-vibrafonos 1998 óta van jelen a magyar jazzéletben, azóta szinte minden jelentős magyar jazzmuzsikussal játszott - közel százzal. Alkalmanként olyan művészekkel játszik együtt, mint AL DI MEOLA, MAKOTO OZONE, játszott Michael Urbaniakkal, Kőszegi Imrével, ifj. Szakcsi Lakatos Bélával, Vasvári Pállal, DAVID FRIEDMANNAL, MITCHAEL STEWARTTAL. Az elmúlt több mint 20 évben leginkább fúziós zenekarával, zongoravibrafon duójával és trióival koncertezett, aktív zeneszerzőként mindig saját szerzeményeivel. Első albuma 2008-ban jelent meg az amerikai Soron Records gondozásában Hands of Passion címmel. Jelenlegi hangszerét, a Musser M55 vibrafont David Friedman jazz-vibrafonostól kapta ajándékba 2019-ben. 2020 óta az amerikai VIC FIRTH cég művésze. 2022 szeptembere óta az amerikai vibrafongyártó LUDWIG-MUSSER művésze.

 

ARTHUR LIPNER vibrafonra, marimbára és steel pan-re specializálódott. Több, mint 60 albumon jelent meg, és 300+ workshopot tartott hat kontinensen, tanítva a világ legrangosabb iskoláiban, köztük a Juilliardban és a Royal College of Musicban. Lipner kompozícióit és albumait fontos lépcsőfoknak tekintik hangszerei irodalmának és zenei környezetének előmozdításában. Arthur számos módszertani könyvet és kompozíciót/feldolgozást írt, amelyek ütőhangszereken alapművekké váltak. Számos kreditje van aktív NYC session játékosként különböző médiumokban. Lipner a főszereplő a TALKING STICKS dokumentumfilmben. Arthur közel 100 alkalommal turnézott a tengerentúlon, legutóbb Kínában és Oroszországban (2019). Olyanokkal is zenélt, mint DAVE BRUBECK, BOB MINTZER, Nat'l Symphony of Brazil. 2024 októberében Arthur kiadta első verses/novellagyűjteményét „Vibes in Verse” címmel.

Szaniszló Richárd - vibrafon, marimba

Bögöthy Ádám - bőgő

Hidász Tamás - dob

Sztárvendég: Arthur Lipner (USA) - vibrafon, marimba

 

Zene, beszélgetés és találkozás. Jazz klubestek a Hálóban minden hónapban, immár 17. éve!

 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kapunyitás: 18:15.


Háló Jazz Klub minden hónap második keddjén. Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba.
 

Helyszín: Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4, V. kerület, Semmelweis u. 4.

Szaniszló Richárd Trio feat. Arthur Lipner

Fotó: Háló Jazz Klub

 

Háló Jazz CLub

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005