fbpx

20 éves a szentendrei Borbély jazzklub

2022. január 31.

Február 1-jén, kedden ünnepli a Borbély Mihály nevével fémjelzett jazzklub 20. évfordulóját. Szentendrén mindig is pezsgő kulturális élet zajlott, minden Pest megyei település kultúrát szerető közönsége arra vágyott, hogy náluk is annyi esemény valósulhasson meg évközben, mint Szentendrén.

A jó példa pedig ragadós, és többen mertek az évek alatt belevágni a nagy munkába, jazzklub létrehozásába, hogy ne kelljen bemenni a dugóban Budapestre, éjszaka pedig hazaautózni. Ezt Borbély Mihály így fogalmazza meg: „Nagy öröm, hogy (talán a mi példánk is szerepet játszik ebben) most már más szervezésben is vannak jazzkoncertek Szentendrén, és emellett a Dunakanyar mindkét oldalán, Esztergomban és Vácott, nyáron Szabados Gyuri örökségét ápolva Nagymaroson. A te törökbálinti és érdi tevékenységed is mutatja: lehet és kell is tenni Budapest környékén a jazz életben tartásáért, a legnehezebb körülmények közepette is! A vidéki (fővárostól távolabbi) koncert- és fesztiválhelyszínek nagyon fontosak, de sajnos pár helyen szinte haldokolnak, a főváros környéke régebben azért volt nehéz, mert könnyű volt Pestre beszaladni egy-egy koncertre, ma már sokkal kényelmesebbek az emberek...”

A Duna partján, a Barlangban a Borbély Műhely régi és új tagjai várják az ünnepelni vágyókat kedden, 20 órakor.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, furulyák
Tálas Áron – zongora
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob

Vendégek:

Nagy János, Szabó Dániel, Cseke Gábor – zongora, Baló István – dob

 

Helyszín: Dunaparti Művelődési Ház – Barlang
Szentendre, Duna-korzó 11/a.

 

További információk: https://www.facebook.com/events/954590472159238

https://szentendreprogram.hu/event/20-eves-a-borbely-muhely-jazzklub/

 

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005