fbpx

Július 11-16.: VeszprémFest

2022. máj. 28.

Sok-sok jazz-zenével várja idén is a zeneszerető közönséget a VeszprémFest, ahol hat világsztár lép fel a fesztiválon.

 

Július 11-én Diana Krall, a kétszeres Grammy-díjas jazzénekes, zongorista és zeneszerző indítja a hatnapos fesztivált. Előzenekar a Varga Tivadar zongorista által jegyzett trió.

A História kertben a következő napon a jazz- és popénekes Jamie Cullumot hallgathatja meg a közönség. Előzenekar a világzenét játszó Bogdán Norbert zenekara lesz.

Ezután fado estre, majd a The Gipsy Kings koncertjére kerül sor. Ötödik napon ismét egy világzenét játszó zenekar, a ZAZ ad koncertet, akiknek az előzenekara az ugyancsak világzenét játszó Valami Swing lesz. Végül a popénekes James Blunt zárja a nagyszínpadon a fesztivált.

Eközben zajlik a Rozé, Rizling és Jazz Napok a városban, az Óváros téren, ahol sok ismert jazz-zenész is ingyenes koncertet fog adni.

Július 8-án például Kanizsa Gina és Lamm Dávid kvartettje, másnap Varga Tivadar egy igazán érdekes hattagú zenekarral játszik, július 10-én késő este Kiss Attila zenekarához Urbán Orsi csatlakozik. Július 11-én hétfőn folytatódnak az esti koncertek, és fiatalok is kaptak lehetőséget a fesztiváltól a bemutatkozásra, mégpedig a tavaly Év fiatal jazz-zenészének választott Bangó Adrienne lép fel a zongorista Farkas Zsoltival. Kedden a Négy évszak négy énekesnő formáció lesz hallható, szerdán Németh Kyra zenekara, csütörtökön Malek Andi. A vasárnapi zárókoncertet Gereben Zita adja a téren. Részletes műsorral majd június végén még foglalkozunk.

A nagykoncertekre a jegyeket itt lehet elérni: https://veszpremfest.jegy.hu/

 

 

Fotó: VeszprémFest