fbpx

EFG London Jazz Festival vasárnapig

2020. november 22.

A fesztivál 1992 óta minden évben megrendezésre kerül. Az Egyesült Királyság egyik meghatározó eseménye, valamint ez a főváros egyik legnagyobb zenei fesztiválja. Ez a fesztivál a jazz gazdag sokszínűségét ünnepli számos fővárosi helyszín bevonásával.

A novemberi eseményen nemzetközi és brit művészek változatos előadásait élvezhetik a jazzklubokba érkezők. Idén sem maradt el, de a koronavírus miatt az online térbe kényszerült a fesztivál. Facebookon és Youtube-on követhetőek a mesterkurzusok, beszélgetések és természetesen a koncertek. A jazzfesztivál nyitott sokféle stílus iránt, akár jazz-folk, jazz-rock, free vagy R’n’B-ről is legyen szó. Minden koncert visszanézhető, nem törlik a fesztivál rendezői.

Brit zenekarokon kívül több országból, városból közvetítenek élő vagy előre felvett koncerteket, mint tegnap Isztambulból, vagy a hét folyamán Lengyelországból, Vilniusból, Svájcból, melyeket a fellépők nemzetisége szerinti kulturális intézetek támogatnak.

Ma még 3 mesterkurzus lesz: délután 2 órakor Peter Edwards brit zongoristával, 3 órakor Rob Luft gitárossal és Elina Duni énekesnővel, 4 órakor Denise Devenish előadását lehet meghallgatni a mentális egészségről. Legtöbb mesterkurzus visszanézhető lesz november 25-től.

Ma esti program (magyar időzóna szerint):

6 órakor: Orphy Robinson's Virtual Jazz Club Band

7 órakor: Jazz Yoga - Shri Sriram with Constanza Ruff

7 órakor: Robocobra Quartet

7 órakor:  Ubunye

8 órakor: Irreversible Entanglements

8:30-kor: Jerry & The Pelican System - Virtual Tour (Lengyelország)

8:45-kor: MOOSTAK TRIO

9 órakor: The Music of 22a feat. Ruby Rushton +more

10 órakor: Kansas Smitty's

 

Facebook elérhetőség:  https://www.facebook.com/londonjazzfestival/

Youtube elérhetőség: https://www.youtube.com/user/Londonjazzfestival