fbpx

Gratulálunk Nagy Jánosnak, Neumann Balázsnak és Horváth Szabolcsnak

2023. december 13.

Idén is kiosztotta az Artisjus a díjait az év végén. Idén ketten pedagógusi díjat kaptak, de egy jazz-zenész sem kapott előadóművészi díjat. A Talentum Hungaricum pedig jazz kategóriában osztotta ki díjait.

Artisjus és talentum hungaricum dijak

Az Artisjus kiosztott előadói és pedagógusi díjakat, és a díjazottak között jazz-zenészek is szerepelnek.

Az Artisjus Pedagógusi Díjjal azokat a zenepedagógusokat, valamint magyar nyelv és irodalom tanárokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene, illetve irodalom terjesztésére. Missziójuk, hogy a felnövekvő nemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét és irodalmat.

 

Pedagógusi díjat kapott:

Nagy János Yancha: jazz-zongoraművész-tanár és zeneszerző. A Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszék, a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola, valamint a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola tanára. Saját zenekarai a Nagy János Trio és a Free Style Chamber Orchestra. Zeneszerzőként legutóbb Márta István felkérésére Eger-víz Szvit címmel írt nagyzenekari művet.

dr. Neumann Balázs: Jazz-zongoraművész-tanár. A Jan Albrecht Music and Art Academy Jazz-zongora főtárgy, analízis, jazz-elmélet, hangszerelés és zenekari gyakorlat tanára, illetve a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zenei tanszékvezetője. Neumann Balázs trió néven működő zenekarát vezeti, amelyben társai Máthé László és Kaszás Péter. Eddig 3 saját kompozíciókból álló lemeze jelent meg a formációval. Fehér Adrienn színművész énekesnővel Cserháti Zsuzsa emlékét ápolják immáron 20 éve.

 

Előadóművészi díjat kapott:

-

 ****************

A Nemzeti Tehetségpont a Talentum Hungaricum pályázatban díjazott több fiatal jazz-zenészt és zenekart.

A Talentum Hungaricum programban a rendszeres, személyre szabott mentorálás és zenei workshopok, előadások mellett egy háromnapos zenei táborban is részt vehetnek, valamint rangos hazai és külföldi koncertlehetőséget kínálunk számukra. A program befejezéseként pedig minden szóló előadónak vagy zenekarnak lehetősége nyílik egy stúdiófelvétel készítésére.

A jazz kategória díjazottjai:

Mentoruk Bacsó Kristóf, Artisjus- és Orszáczky-díjas szaxofonművész, zeneszerző.

 

 

Gratulálunk minden díjazottnak!

 Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005